Blogisiirron taustoja

Ei ollut aivan sattumaa, että blogini siirtyi tänne WordPressiin. Edellisellä blogialustallani Lilyssä aloitettiin uusi mainoskokeilu, jonka lopputulos oli se, että mainokset sijoitettiin ei niin kovin sujuvasti suoraan bloggaajan tekstin keskelle.

Taistelin muiden bloggaajien joukossa jo vuosi sitten tällaista uudistusta vastaan ja silloin tämä pystyttiin estämään. Nyt mainokset kuitenkin ovat tulleet jäädäkseen ja minun oli aika vaihtaa maisemaa.

Ymmärrän toki, että ilman mainostuloja Lilyllä ei ole tulevaisuutta. Lilyn tulisi kuitenkin ymmärtää, ettei ilman meitä bloggaajia ole tarpeeksi kiinnostavaa sisältöä, jonka puitteissa mainostaa. Bloggaajien kadotessa, katoavat myös lukijat.

Ärsytyskynnystä nosti bloggaajien keskuudessa myös se, etteivät nämä mainosuudistukset koskeneet Lilyn sopimusbloggaajia. Mainokset, joita emme saaneet itse valita, pilasivat siis surimmaksi osaksi meidän pienten harrasteblogin pitäjien tekstejä.

Monet äänestivät jaloillaan, niin myös minä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6 kommenttia artikkeliin ”Blogisiirron taustoja

 1. Musta on ollut ihana huomata, että ihmiset on siirtyneet ilmeisesti pääasiallisesti tänne WordPressin puolelle. Se mahdollistaa oman pienemmän yhteisön luomisen ja on mukava kirjoittaa tutussa porukassa, vaikka kukin omilla tonteillamme ollaankin. Yhdessä mutta erikseen!

  Oma kannanottoni Lilyn toimintaan on se, että blogini alanurkassa lukee ”Pidä blogia WordPress.comissa”. Ehkäpä vielä joku muukin löytää tänne, pienen rohkaisun ansiosta. Näin kävi minulle, kun Minna Mänttärin blogissa tekstin näin. 😀

  Tykkää

 2. Minua kans otti suuresti päähän se, että mainokset eivät koskeneet sopimusbloggaajia, jotka saavat korvauksen tekemistään blogiteksteistä. Miksi meidän, ilmaisten työntekijöiden (sitähän me olimme, kun lukijoita sivustolle toimme aivan ilmaiseksi), olisi ainoina täytynyt kärsiä uudistuksesta? Myös näkyvyyden kannalta mainokset olisi ollut järkevämpää sijoittaa suuriin blogeihin, mutta ai niin, eihän sopimusbloggaajia sovi suututtaa, hehän saattaisivat vaikka lähteä…

  Tulisipa mahdollisimman moni muukin muuttava tänne bloggailemaan, olisi vanha tuttu yhteisö uusissa maisemissa. 🙂

  Tykkää

  • Joo koin sen epäreiluna, kun nuo blogit muutenkin saavat erityiskohtelua lilyssä, muunmuassa näkyvyyden suhteen. Juuri kuten sanoit, niihin blogeihin ne mainokset kannattaisi sijoittaa.

   Ongelmia aiheutti myös vuosi sitten se, ettei mainosten aihetta voinut mitenkään rajata. Tällöin esim. alkon työntekijän blogissa pyöri viinimainos… He eivät saisi mainostaa myymiään tuotteita tuolla tavoin.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s